Ödet

ÖDET - Destino

Ödet tvingades ställa in den planerade Chileturnén 2019 av hälsoskäl.


Men vi jobbar vidare och har fått tillökning: Mauricio Gonzales, en härlig och musikalisk chilenare. Jag ser fram emot vår utveckling under 2020 med vårt program Det nya landet. 


Så började det

När vägar korsas. När möten råkar bli till. Tillfälligheternas inverkan på skeendet.


Det var så vi tänkte när vi skulle ge oss ett namn. ÖDET fick det bli. En bolivian: Victor Salazar, två chilenare: Gerardo Carrera och Eric Valencia och en svenne; jag, Pelle Jageby.


Och musik uppstod ur charangos, ronrocos, panflöjter, quenas, gitarrer, dragspel och munspel. Och ur våra röster.

 

Här kan du boka oss för en spelning


Inbokade spelningar


2019-07-11:


JAG VILL TACKA LIVET!
Skrev Violeta Parra. Gracias a la vida! Och få sånger har träffat så många människor rätt in i hjärtat som just den när hon uttrycker sin tacksamhet för det Livet gav henne. Jag vill också tacka musiken!


När jag var 13 år bildade mina kompisar och jag ett popband. I Beatleserans anda, i Gånghester. Vi gick in på Wahlströms musik i Borås. Poptidens Mekka för de lokala pophjältarna. När vi berättade vad vi hette som grupp blev vi fullständigt utskrattade! GIRLHUNTERS var ju ändå bara en beskrivning, för vi trodde - ärligt - att musiken skulle hjälpa oss att komma närmare tjejerna!


Tur att man inte la gitarren på hyllan. Utan fortsatte spela. Annars hade jag ju aldrig kunnat ta med mig gitarren och spela i Holland, Polen, Danmark, Norge,
Frankrike, Irland, Rumänien eller Italien. Eller få den stora ynnesten att få resa runt i vårt vackra land och spela år efter år.


Nu har ÖDET gjort så att jag får möjlighet att spela i Chile. I landet där våra
underbara döttrar föddes. Landet-vars historia-fick mig att förstå varför människor får så olika möjligheter att kunna leva sina liv beroende av vilken klass man råkade bli född i.


Vi beräknas åka den 25 september (mammas födelsedag) och vara borta i ca 2 veckor. Mitt hjärta bara pumpar - av glädje - och som Violetta vill jag tacka för livet! Och musiken! I symbios!


Hola Chile! Gracias!Några bilder på Ödet

Eric Valencia

Victor Salazar

Gerardo Carrera

Pelle Jageby

Foto ovan: Christer Hansson

Foto ovan: Phil Carrera

Musik- och berättarföreställningen


Ödet spelar
DET NYA LANDET


Vad gör det med en människa att tvingas lämna sina rötter, sin plats på jorden, sin kultur och sin historia för att leva i exil i det nya landet?


Kan det nya landet komma att kännas som det nya hemlandet?


När berikar det en människas liv att leva med olika kulturella identiteter inom sig?


Det var frågor jag ställde mig. Som svensk. När jag - genom ÖDETS IRONI -råkade möta Eric, Gerardo och Victor på vägen (från Chile och Bolivia).


Utifrån olika utgångspunkter är vi också musiker. Så vi började spela. Ihop och tillsammans.


”Pojkarna” från Latinamerika och svennen. Blandade instrument & rytmer & musik från våra olika världsdelar med en annan musik.Och våra tankar.

Så vi kallar oss ÖDET (eller destino på spanska).


Vi kan nu stolt för Er presentera och erbjuda Er musik- och berättarföreställningen


Ödet spelar DET NYA LANDET


... som handlar om var våra drömmar -som barn - tar vägen när vi tvingas lämna allt och börja ett nytt liv. Någon annanstans. I det nya landet.


Och. Om att hitta alternativa vägar i livet när inte ”manegen är krattad” för en.

Korta vägen till integration.


Det handlar om det viktigaste. Om möten mellan människor och kulturer för att bygga en bättre värld med en tro på framtiden. Där det finns en plats för alla man kan kalla hemma. Som man inte behöver fly ifrån.

Pelle Jageby

Skenevägen 9, 511 31 Örby

post@pellejageby.se

0320-481 34, 0738-34 86 98

copyright @ pelle jageby 2010-2020